Triathlon Holten

Zaterdag 5 juli werd de 30e editie gehouden van de Triathlon Holten.

Namens SV Putten deden 5 triathleten meer: Vitia Akkerman, Vincent van Duijvenbode, Maurice Frieser, Mathijs van der Most en Henk Jansen.
Allen deden zij mee aan het onderdeel Olympic Distance: 1,5km zwemmen in open water, 40km over de Holterberg en afsluitend 10km in 4 rondjes van 2,5km met opnieuw geen vlak parcours.

Het weer was niet om over naar huis te schrijven, guur weer, flinke wind en de nodige regenbuien.
Nou is zwemmen en lopen met regen niet zo heel erg, maar het fietsen wordt wat lastiger. Het natte parcours is glad en voorzichtigheid is geboden.

Gelukkig werd het weer in de middag beter en rond de tijd dat er gestart moest worden klaarde het op.

Nadat in de ochtend en begin van de middag de Elite dames en heren atleten hun wedstrijd hadden afgewerkt, was het om 14:35 uur de beurt aan de recreanten die hun OD wedstrijd mochten beginnen.
Vincent startte in de 1e heat en Vitia, Maurice, Mathijs en Henk mochten een half uur later starten in de 2e heat.

Het zwemmen is het eerste onderdeel en dit werd afgewerkt in de Domelaar. Een zandwinningsplas, zo’n 7km buiten Holten.
2 rondes van 750meter moesten hier worden gezwommen.
Het water was rond de 19 graden en dan is het toegestaan om in wetsuits te zwemmen. De meeste atleten maakten hier dan ook gebruik van. Het voordeel is dat je niet zo koud wordt en meer drijfvermogen hebt, maar het pak na het zwemmen uittrekken is best een hele toer.

Dan wisselen naar het fietsen. 40km waarbij er 2 x over de Holterberg gefietst moet worden. In de beklimming van deze “berg” zitten 3 korte, maar best wel steile klimmetjes.
Op eigen tempo naar boven, je niet gek laten maken, etc. Allemaal goeie tips, waaraan je denkt als je naar boven ploetert.
Het fijne is dat je dan ook weer naar beneden mag en dat is best prettig.

Nadat de 2 rondes zijn afgewerkt volgt de wissel naar het hardlopen. Fiets in het rek, helm af, andere schoenen aan en snel even wat drinken of een gelletje.
Dan starten aan het laatste onderdeel, 4 x 2,5km, waarbij je door het stadion in Holten komt. Veel publiek, goeie sfeer, kortom best motiverend.
Maar eenmaal uit het stadion en uit het dorp gaat het parcours omhoog en dat voel je in de benen.
Je voelt dat je al gezwommen hebt en een redelijk zwaar parcours hebt gefietst. Maar als je dan het dorp weer inloopt gaat het parcours weer iets naar beneden en voelt het een stuk beter.

Na 3 rondes het laatste rondje en de finish in het stadion.

Dan de tijden:

Vitia: 3:01:47
Vincent: 2:57:18
Maurice: 2:51:13
Mathijs: 3:03:00 (handgeklokt, Mathijs was zijn chip vergeten na de wissel naar het fietsen)
Henk: 2:46:48

Prachtige tijden van onze triathleten.