SV PUTTENLOOP

Een nieuwe loop, een nieuwe uitdaging. Na meer dan 30 jaar is er een einde gekomen aan de Rusthoeveloop. Door het hernieuwde succes de afgelopen twee jaar werden wij gedwongen om uit te wijken naar een andere locatie. Dat is jammer maar biedt ook meteen een mooie kans. Een samenwerking met Landgoed Schovenhorst, en de daarop gelegen Brasserie, zorgt voor de perfecte uitgangspositie. Vanaf deze goed bereikbare maar toch midden in het bos gelegen locatie willen wij nieuwe hardloopevenementen gaan organiseren. De wel bekende 5 en 10 km komen daarin terug. De populaire trail is helaas van het programma. Deze moet plaatsmaken voor de populaire afstand: de halve marathon.

 De routes leiden dwars door het Sprielder,- en Speulderbosch. Eeuwenoude loofbomen worden afgewisseld met machtige sparren. Lange brede boswegen gaan over in mooie bospaden en hier en daar zelfs een single track. De route is voor 99% onverhard en leidt bij de 10km en halve marathon tweemaal langs het mythische Solse Gat. De routes bieden een grillig hoogtepatroon. Veel kleine klimmetjes en lange stukken vals plat leiden bij de halve marathon, mede door de Garderense Duinen, zelfs tot bijna 150 hoogtemeters. Ook de ervaren loper wordt hiermee  uitgedaagd.

 De startlocatie en de routes bieden een goede basis voor vele mooie evenementen. We zijn al aan het plannen voor een evenement op zaterdag 19 december. De mogelijkheden en invulling hangen daarbij sterk af van de Corona situatie op dat moment. Houdt daarom goed onze website en social media in de gaten zodat u tijdig kunt inschrijven op inschrijven.nl.

 Namens SV Putten veel loopplezier de komende tijd en hopelijk tot in 18 december