Info Rusthoeveloop

Met trots heeft SV Putten de Rusthoeveloop met ingang van seizoen 2018/2019 geheel vernieuwd. Na de eerste ervaringen kregen wij heel veel positieve reacties. Er waren ook kritische punten waar we voor het seizoen 2019/2020 mee door willen ontwikkelen. De zomerestafette in 2020 wordt daarom weer een “gewone” bosloop. In oktober gaan we een try-out doen met kortere trails. In tegenstelling tot de onveranderde edities in december en maart kan men in oktober, in plaats van de normale bosloop, alleen kiezen voor een trail van 5, 10 km of voor een verlengde trail van 15km. De kortere trails zijn bij uitstek geschikt om kennis te maken met deze unieke loopvariant.

Een andere belangrijke wijziging is dat we afstappen van de jaagstart. Hoewel het idee veel mensen aansprak is er teveel verschil in het niveau van de deelnemers waardoor complete startgroepen bij voorbaat kansloos waren voor een goede klassering. In het seizoen 2019-2020 zijn de starttijden daarom vastgesteld op 10:30 (13/15 km trail), 10:50 (10 km) 11:10 (5 km).

Het maximale aantal deelnemers blijft staan op 333 mensen. Hiermee blijft het evenement exclusief en behapbaar voor de organisatie. Inschrijven kan tijdens de winteredities alleen via inschrijven.nl. Alleen voor de zomerestafette in juni is voor na-inschrijven mogelijk.

Afstanden en parcourrecords:

Afstand Records mannen Records vrouwen
5km  bosloop Camiel Kruiswijk: 17min 43 sec Marieke v/d Brink: 21 min 40 sec
5km trail nvt nvt
10km bosloop Reinout v/d Bok: 35 min 20 sec Anja Leusink: 46 min 6 sec
10km trail nvt nvt
13km trail Emanuel Biwott: 48 min 52 sec Brechje Rankenberg: 1 uur 0 min 18 sec
15km trail nvt nvt

Verversing en verzorging:

Op de 10/13 en 15 km parcours is er 1 verversingspost. Deze staat op ongeveer 4 km voor de finish. De verversing bestaat uit een watercan waaraan een aantal bekers verbonden zijn. D.m.v. self-service kan men hier gebruik van maken. Uiteraard is er bij de finish ook water te verkrijgen. Daarnaast zijn er voor en na de wedstrijd diverse consumpties te verkrijgen bij het inschrijfbureau “De Parkiet”. Hier kan men ook een lunchgerecht krijgen. Deze wordt per editie vastgesteld. Bij de Parkiet zijn toiletten beschikbaar. Helaas is er geen doucheruimte beschikbaar.

De EHBO is vanaf de eerste start beschikbaar bij de start finish. Deze zijn ook bereikbaar op het noodnummer dat op elk startnummer is weergegeven.

Starttijden:
De vastgestelde starttijden zijn:
10:30                 13/15 km trail
10:50                 10 km
11:10                 5 km

De startlocatie staat met grote pijlen aangegeven vanaf het inschrijfbureau. De startlocatie bevind zich in december en februari aan het einde van de camping in het bos op een afstand van 600 meter van het inschrijfbureau. Wij adviseren om tijdig in te schrijven en minimaal 15 minuten voor de start in de richting te gaan. De start en finish locatie zijn dezelfde. Er is een kar of overkapping beschikbaar voor de warme/droge kleding. Bij de zomerestafette en de trail-editie van oktober is de start in het bos vlakbij het inschrijfbureau.

Prijzen
Per evenement zijn er per afstand prijzen voor de eerste deelnemer per categorie.

Ook zijn er prijzen voor het lopen van een parcoursrecord. Deze zijn dit jaar alleen te verdienen tijdens de edities van december en februari.
BELANGRIJK: Alle prijzen worden toegekend op basis van de bruto-tijden. De tijd begint dus te lopen op het moment dat het startschot klinkt.

De prijsuitreiking vindt rond 12:15 plaats bij het inschrijfbureau “de Parkiet

Inschrijving edities oktober/december en februari:

Er is bij de winteredities geen mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Inschrijven kan tot 12:00 op de vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd via inschrijven.nl
Startnummers kunnen opgehaald worden vanaf 09.00 uur.

Het inschrijfgeld is vastgesteld op:

5 km                                6 euro
10 km                              9 euro
13/15 km trail                 12 euro

Voor dit inschrijfgeld ontvangt u onder andere:

• Een mooie en goed gemarkeerde route
  • Professionele tijdregistratie
  • 2 Consumptiemunten
  • Een medaille bij de finish (De medaille kan ingeruild worden voor een extra consumptie in “de Parkiet”)

Inschrijving Zomerrusthoeveloop:

Er is alleen bij de zoemereditie de mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven.
Voorinschrijven heeft de voorkeur en kan tot 12:00 op de vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd via inschrijven.nl
Na-inschrijven en het ophalen van startnummers kan vanaf 18:00 uur.

Het inschrijfgeld is vastgesteld op 20 euro per team van 4 mensen:
Voor dit inschrijfgeld ontvangt u onder andere:

• Een mooie en goed gemarkeerde route
  • Professionele tijdregistratie
  • 1 Consumptiemunten
  • Gratis pannenkoeken

Foto’s en uitslagen

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Deze zijn, net als de uitslagen, te vinden op deze website of via Facebook:  https://www.facebook.com/SVPuttenRusthoeveloop/

Locatie:

Het inschrijfbureau en parkeergelegenheid bevinden zich op camping de Rusthoeve.
De camping is gelegen op ongeveer 5 km van de bebouwde kom van Putten aan de Garderenseweg (tussen Garderen en Putten).
Adres: Garderenseweg 168, 3881NE, Putten

Openbaar vervoer:

Vanaf Ermelo NS-station buslijn 107 richting Arnhem. “Bushalte de Rusthoeve, Putten”

Eigen vervoer:

Vanaf Ermelo/Putten borden Garderen volgen. Camping de Rusthoeve ligt 5 km buiten de bebouwde kom van Putten rechts van de weg.

Vanaf Garderen borden Putten volgen. Camping de Rusthoeve ligt 3 km buiten de bebouwde kom van Garderen links van de weg.

Mocht u problemen ondervinden met het inschrijven of over andere zaken willen communiceren dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

Voor algemene informatie kunt u terecht op: http://www.sv-putten-triathlon.nl

Spring naar toolbar