Info SV Puttenloop

Na tientallen jaren nemen wij helaas afscheid van camping De Rusthoeve. Vanaf heden is Landgoed Schovenhorst met zijn monumentale bomen het startpunt. Vanaf daar gaan we samen met jullie over 3 verschillende afstanden het eeuwenoude Sprielderbosch en Speulderbosch verkennen. De 3 boslopen zijn 5, 10 of 21,1 kilometer lang. De 10 km en de halve marathon lopen beide langs het Solse gat met daarin, volgens de overlevering, een verzonken klooster. De halve marathon pakt daarnaast ook een stuk van de Garderense duinen mee.

Op de grote Parkeerplaats van Landgoed Schovenhorst kunt u zowel uw fiets als uw auto kwijt. Omdat het aantal plaatsen beperkt is willen wij de mensen verzoeken om zoveel mogelijk op de fiets te  komen. Vanaf de parkeerplaats is het een paar honderd meter lopen naar de inschrijflocatie in de Brasserie Schovenhorst. Daar aangekomen krijgt u uw startnummer en een muntje. Met het muntje kunt u, voor of na de wedstrijd, koffie/thee halen met daarbij een lekkere koek. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van alle andere faciliteiten van de Brasserie Schovenhorst. Voor een lunch is het verstandig om te reserveren.

Met een tussenruimte van een half uur starten de verschillende afstanden. De mannen en de vrouwen starten op alle afstanden gelijktijdig. Alleen bij de prijsuitreiking wordt er onderscheid gemaakt.

Het parcours wordt uitgezet met bordjes en linten. Op de splitsingen tussen de routes zetten we duidelijke borden neer die de juiste richting aangeven. Helaas gebeurt het tegenwoordig steeds vaker dat mensen het leuk vinden om de bewegwijzering te verhangen. Om problemen daarmee zoveel mogelijk te voorkomen gaan er op alle afstanden 2 voorfietsers mee. Ook worden er maximaal 2 weken voor de wedstrijd GPX tracks per route op de website geplaatst. Op de finish locatie wordt u opgewacht door enthousiaste vrijwilligers die de welverdiende medaille om uw nek zullen hangen. Voor de snelste man en de snelste vrouw wordt er per afstand een mooie beker uitgereikt.

Locatie:

Het inschrijfbureau en parkeergelegenheid bevinden zich op Landgoed Schovenhorst.

Dit landgoed is gelegen vlak buiten de bebouwde kom van Putten in de richting van Garderen langs de N797.

Adres: Garderenseweg 93, 3881GK, Putten

Link parkeerplaats Schovenhorst:

Openbaar vervoer:

Vanaf NS-station Putten buslijn 107 richting Ede. “Bushalte Koudhoorn, Landgoed Schovenhorst”

Mocht u problemen ondervinden met het inschrijven of over andere zaken willen communiceren dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

Voor algemene informatie kunt u terecht op: https://www.sv-putten-triathlon.nl

De SV Puttenloop in het kort:

Datum: 18 december

Locatie: Landgoed Schovenhorst in Putten

Afstanden en starttijden:

10:00                Halve marathon en wandelaars (5 en 10 km)

10:30                10 km

11:00                5 km

12:00                Prijsuitreiking

12:30               Uiterlijke eindtijd voor hardlopers en wandelaars

Beperkte deelname van 300 deelnemers

Inschrijving:

Er is bij de SV Puttenloop geen mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Inschrijven kan tot dinsdag 14 december 12:00. De startnummers kunnen opgehaald worden vanaf 09.15 uur.

Het inschrijfgeld is vastgesteld op:

5 en 10 km wandelaars   7,5 euro

5 km bosloop   10 euro

10 km bosloop  12,50 euro

Halve Marathon  15 euro

Voor dit inschrijfgeld ontvangen hardlopers onder andere:

• Een mooie, goed gemarkeerde route met voorfietsers
  • Professionele tijdregistratie
  • Een consumptiemunt voor een kop koffie/thee en een luxe koek
  • Een medaille bij de finish

Voor de wandelaars is er geen tijdregistratie. Ook zijn er geen voorfietsers. Zij lopen over dezelfde route als de hardlopers en krijgen voor de zekerheid een routekaart verstrekt.

Verversing en verzorging:                                                                                                             Tijdens de wedstrijd is er geen drinkpost. Bij de finish staat er wel water klaar.

De EHBO (inclusief AED) is vanaf de eerste start beschikbaar bij de start finish. Deze zijn ook bereikbaar via het noodnummer dat op elk startnummer is weergegeven. Indien er onderweg iets ernstigs gebeurt vragen wij u om altijd eerst 112 te bellen en daarna het noodnummer. De EHBO komt dan zo spoedig mogelijk naar uw locatie.

Prijzen                                                                                                                                          Per evenement zijn er prijzen voor de eerste deelnemer per categorie per afstand. Alle prijzen worden toegekend op basis van de bruto-tijden. De tijd begint dus te lopen op het moment dat het startschot klinkt.

De prijsuitreiking vindt rond 12:00 plaats bij de start/finish locatie.

Foto’s en uitslagen

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Deze zijn, net als de uitslagen, te vinden op deze website of via Facebook:  https://www.facebook.com/SVPuttenRunningEvents

SAVE THE DATE:

Ook in 2022 hopen wij een tweetal wedstrijden te organiseren.

29 juni 2022 SV Puttenloop Zomerestafette:

De laatste woensdag van juni staat er in potlood een zomerestafette op het programma. Bij de Rusthoeve al vele jaren een succes voor zowel de snelheidsduivels als de sociale lopers. Omdat hardlopen nog leuker wordt als je het samen doet.

24 december 2022 SV Puttenloop Wintereditie

De 2e editie van het mooie evenement wat we aankomende december met zijn allen gaan beleven. Hopelijk zijn jullie na de 1e editie nog steeds net zo enthousiast en zien we elkaar volgend jaar terug.