ICAN Triathlon Amsterdam

Zondag 28 juni werd voor het eerst de ICAN Triathlon Amsterdam gehouden.

In de eerste aankondiging van deze wedstrijd werd een prachtig parcours voorgesteld, met als hoogtepunt de finish op het Museumplein.
Hoe mooi zou dat zijn…..?

Helaas moest de or20150628_095314ganisatie terugkomen op het aangekondige parcours en moesten er alternatieven worden gevonden.
Uiteindelijk is dit gelukt, waarbij de atleten die zich reeds hadden ingeschreven zich mochten afmelden, waarbij het inschrijfgeld terug zou worden gestort.

Vanuit SV Putten hadden zich 4 atleten ingeschreven: Vitia Akkerman, Inge Versluis, Thea Prent en Henk Jansen.
Ondanks het andere parcours hebben ze toch alle 4 gewoon meegedaan op het onderdeel Olympic Distance.

Wat moest er gebeuren:
1,5km zwemmen in de Ouwerkerkerplas, bestaande uit 1 grote ronde van 1,5km.
47km fietsen, bestaande uit 2 rondes rond de Ouwerkerkerplas en na de 2e ronde een stuk van ruim 8km richting het 2e wisselpunt in het Martin Luther King park te Amsterdam.
Als laatste onderdeel moest er 10,5 km worden gelopen, bestaande uit 2 rondes vanuit het wisselpunt, waar ook de finish was.

In alle vroegte moest er worden gestart.
De eerste series van de OD moesten om 08:20 uur starten.

Het weer was erg goed, niet te warm, beetje wind, kortom uitstekend sportweer.

Ondanks het aangepaste parcours, werd het een prachtige wedstrijd. Mooi parcours en bij het afsluitende onderdeel toch best veel publiek langs de looproute.

Aan deze wedstrijd was vanuit de NTB de NK Masters gekoppeld, waarbij er dus gestreden werd in leeftijdscategorieën.

Vita werd zelfs eerste in de categorie VROUWEN 40-44 in een mooie tijd van 2.48.18
Inge werd 6e in haar debuut op de Triathlon in de categorie VROUWEN 35-39 in een tijd van 2.52.18
Thea werd 9e in haar categorie VROUWEN 45-49 in een tijd van 3.07.45
Henk werd 6 in de categorie MANNEN 45-49 in een tijd van 2.33.45

Prachtige resultaten van een hele mooie wedstrijd.