Derde Hop-eest run

Naast de al meer dan 30 jaar bestaande Rusthoeveloop nemen de loopjes in Putten hand over hand toe. Vorig voorjaar startte de Putten Power Run en dat lijkt met een succesvolle tweede editie dit jaar een blijvertje te worden.
Naast deze hardloopwedstrijden is de welbekende Henk Ruitenberg vorig jaar zomer gestart met de Hop-eest Run.
Op 22 augustus 2012 ging al weer de derde versie van start op het Landgoed Schovenhorst aan de Garderenseweg te Putten.
Vanaf 18.00 uur was het inschrijven geblazen voor de 5 en
de, wat afwijkende, 9 kilometer.

Van onze club SV-Putten verschenen Janet Doppenberg, Elbert van de Berg, Henk Jansen, Erna Schuiteman, Wijnand Zech en Rick van Emous.
Het was prachtig weer en voor iedereen (behalve Janet) eigenlijk de eerste wedstrijd na de zomervakantie. DeĀ  laatste wedstrijd was de estafette Rusthoeveloop van 27 juni.
Het was een gezellige drukte en om 19.00 uur werden we door Henk weggeschoten.

Het was eerst 500 meter rechtdoor en dan links een fietspad op die gedurende een kleine kilometer gevolgd kon worden. Daarna rechts het bos in en na twee keer rechts rechtdoor naar de finish. Vooral in het begin gaat het best omhoog en dat in combinatie met stukken mul zand is hij qua zwaarte wel te vergelijken met de Rusthoeveloop. Dus bepaald geen makkelijke loop. Ook het laatste stuk is, hoewel je naar beneden gaat, zwaar omdat je van heel ver (700 meter) de finish al ziet liggen en je al kapot zit.

Desondanks behoorlijk tevreden SV-Putten lopers na afloop.
Janet liep een tijd (nadat ze een hele snelle eerste 500 meter had gelopen) van 24:41 waarmee ze vierde vrouw was. En terwijl ze afgelopen zaterdag nog had meegedaan met de Nunspeetse heideloop waar ze eerste was met een tijd van 25:07.
Erna Schuiteman (net ingestroomd bij SV-Putten via de Mariken loop) liep een verdienstelijke 31:04. Wijnand Zech (bijna of helemaal 60 jaar) perste er een 29:02 uit. Rick van Emous liep 20:13 (op gevoel omdat zijn Garmin na 300 m uitviel). Elbert van de Berg en Henk Jansen liepen beiden de langere afstand van 9 kilometer en kwamen respectievelijk tot mooie tijden: 39:02 en 41:50.

Mooie tijden dus om een nieuw seizoen mee op te starten en hopelijk tot ziens volgende week zaterdag 1 september 2012 bij de Heideloop te Ermelo !!

 

Rick van Emous