Ideale omstandigheden Heideloop 2012

Gaandeweg de week, voorafgaand aan de Heideloop waren de tekenen al gunstig. Het weer dreigde perfect te worden (18˚C, zon, koele lucht en weinig wind). En dat bleek te kloppen. Op de dag zelf was het dus echt het beloofde perfecte hardloop weer.

Fietsend over de heerlijk geurende hei kon je van afstand al de vlaggen en koortsachtige voorbereiding waarnemen. De sfeer zat er bij voorbaat dus al goed in.

Al de SV-Putters die meeliepen hadden zich ingeschreven voor de 5K. Helaas kon Leanne niet mee doen omdat ze een blessure had aan haar bil. Ze was wel aanwezig (altijd handig voor de foto’s) en Kees B. was er ook om ons aan te moedigen.
Inlopen en zenuwachtig afwachtend in het startvak mochten we dan eindelijk om 11.00 uur weg. Meteen een beetje dringen direct na de start maar al snel trok het veld op een lang lint. Langs de school Groevenbeek en rechtsaf naar Kasteel Groevenbeek. Links en rechts best nog plassen en modder waardoor je door de berm moest. Dan een beetje door het bos kronkelen een klein heuveltje over en dan kwamen we uit bij de bosbessenkweker. Laatste stukje langs het spoor en gelukkig eindelijk rechtsaf en nog 500 m te gaan over de prachtige paarse hei naar de finish.
Laatste stukje was best lastig met een smal pad of over het gras rennen wat weer ongelijk was. Vlak voor de finish stonden Kees en Leanne ons aan te moedigen wat altijd helpt als je helemaal kapot bent. Achter elkaar kwamen de SV Putters binnenstormen en tijdens de prijsuitreiking vielen de Puttenaren flink in de prijzen.
Elbert van de Berg 1e in de categorie 50-59 met een fantastische tijd van 20:20. En voor het eerst in de 50 plus klasse liep Henk Ruitenberg 23:22.

Bij de dames zilver en goud voor Janet Doppenberg en Greet van Emous in prachtige tijden, respectievelijk 24:24 en 23:42. Zo vroeg in het seizoen geeft dat hoop op snelle tijden. Geweldig was ook dat Erna Schuiteman voor de eerste keer in haar leven onder de 30 minuten liep (29:49).

Rick van Emous was met een tijd van 19:34 slechts 2 seconden langzamer dan zijn PR. Toekomstig lid Seth van Hees (2 maanden nauwelijks gelopen !) liep gewoon onder de 20 minuten (19:58).
Dit beloofd wat voor het komende seizoen dat met de Heideloop nu echt gestart is en we kijken met z’n allen uit naar de volgende wedstrijd: 22 september 2012 in Zeewolde (Wolderwijdloop).

Rick van Emous