Halve marathon Salzburg

Na 3 maanden trainen stond vandaag mijn allereerste halve marathon gepland. Deze 21 kilometer wilde ik niet in Nederland lopen.
Ik had gekozen voor Oostenrijk. In de stad Salzburg moest het gebeuren. In maart was ik hier al geweest om het parcours vast te verkennen.

Op deze zondag 3 mei ging om 6.15 uur de wekker. Toen ik uit het raam keek, moest ik helaas constateren dat het regende.
En het was geen miezeren. Het ontbijt bestond uit een bak yoghurt met müsli & kiwi.
Rond 8.00 uur vertrok de bus naar de start. Gewapend met poncho ging ik op pad. Het was een kort ritje en ruim op tijd kwam ik aan bij de start.
Om 9.00 klonk het startschot voor de allersnelsten. Slechts 2 minuten later mochten wij ook weg!

 

P1100540De eerste 3 kilometer was het druk in de mensenmassa. Daarna vielen er gaten en kwam er meer ruimte.
Het asfalt ging over in een grindweg met veel modder. Mijn sokken & schoenen waren dus al snel nat.
Toch merkte ik dat ik me goed voelde en dat het lekker ging. Het tempo werd dus opgevoerd. Aldoor kwamen we langs posten met water & sportdrank.
De sportdrank was felblauw en zou in het donker vast lichtgeven. Gelukkig had ik mijn eigen drinkgordel mee.
De route ging verder langs Schloss Hellbrunn, door het bos en daarna richting Schloss Leopoldskron. Op de achtergrond steeds de wit besneeuwde toppen van de bergen. Zelfs mijn trouwe fanclub (ouders) stond halverwege me aan te moedigen!

Na kilometer 15,5 liepen we weer richting de stad. Terwijl ik op mijn horloge keek, besefte ik dat ik mooi op koers lag. Graag wilde ik onder de 2 uur finishen. De stad kwam nu steeds dichterbij. Een versnelling zat er niet meer in. De laatste meters gingen over de Grote Markt en de Residenzplatz.
Mijn streeftijd is haalbaar. Nog even aanzetten en dan klok ik na 21,1 kilometer een prima tijd van 1:58:26.

Een mooie medaille wordt om mijn nek gehangen. Vrienden & familie staan klaar met bloemen en cadeautjes.
Ik ben superblij en voel me niet eens moe.
Veel heb ik onderweg niet gezien van de bezienswaardigheden, maar ik heb volop genoten van mijn eerste halve marathon! Het was geweldig!!Schermafbeelding 2015-05-05 om 09.35.51

Karin van Boeijen