Change of Lifestyle

Vanaf dinsdag 10 september is het weer mogelijk om bij hardloopvereniging SV Putten te starten met hardlopen. De cursus wordt gegeven via de P.L.O.T. (Plezier, Luisteren naar het lichaam, Oefeningen en Training) methode.

Naast natuurlijk het hardlopen zelf is er veel aandacht voor warming up, looptechniek, cooling down, krachttraining, blessurepreventie en de juiste kleding.

Dit afgewogen trainingsschema zorgt ervoor dat je op verantwoorde wijze traint en het jaar 2019 fit en hardlopend afsluit.

De starterscursus duurt 20 weken en is in de eerste weken vooral gericht op het versterken van been en rompspieren. De cursus wordt afgesloten met het lopen van een 5 kilometer loop tijdens de rusthoevelooprun op 21 december. Na de rusthoeveloop kun je 5 weken gratis instromen in onze loopgroepen bij s.v.Putten. We starten op dinsdag10 september met een informatieavond gevolgd door 14 praktijk trainingen. Op dinsdag10 september krijgt u informatie over de opzet van de trainingen en wat u als loper kan verwachten van de cursus. Daarnaast wordt een intakeformulier ingevuld zodat de trainer weet waar hij eventueel rekening mee moet houden tijdens de trainingen. De eerste hardlooppraktijk training wordt op dinsdag 17 september gegeven.

De trainingen worden gehouden op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30.

De cursus kost €70,-. Dit bedrag is inclusief deelname aan de rusthoeveloop.