SV Putten succesvol op Bergrace by night te Wageningen.

Vrijdag 9 mei was er weer de Bergrace by night. Een run met verschillende afstanden, maar elk met de laatste km flink klimmen tegen de berg op en dan finishen in het dierenpark Ouwehands.
Een populaire loop waarvan uit het hele land enthousiaste lopers meedoen. De laatste km wordt verlicht door duizenden waxinelichtjes langs de route en is een echt sfeermoment in de race.

Vanuit SV Putten waren er veel inschrijvingen voor de verschillende afstanden. Men kon kiezen uit de 5,6 km, 7,6 km en de 11,6 km. Dus volop keus en voor iedereen haalbaar.

Janet en Karin zouden als eerste op de 5,6 km starten en hadden  er beide goed zin in. Na een uitstekende loop voor beide (met veel tegenwind) kon Janet in haar leefstijdcategorie de 2e plaats behalen en werd Karin in haar leeftijdscatgorie 5e. Een mooie prestatie.
Bij de vrouwen overall op deze afstand eindigden ze op resp. de 22e  en de 41e plaats van de 398 deelnemers.

Hierna kwamen de deelnemers van de 7,6 aan de beurt en stonden Leanne, Elbert, Henry, Tino, Stephanie en Gabrielle en Michelle van de Brink (zusjes) aan de start.
Het was al donker toen de deelnemers van start gingen en er werd en door iedereen voluit gelopen. Bergop is het zwaar nadat er al 6 km in de benen zit. Maar ieder kon een prachtige tijd neerzetten.

Elbert werd 2e in zijn leeftijdscategorie, overall werd hij 35e van de 515 deelnemers. Met een tijd: 32.27. In de top 3… ( Snelheid komt met de jaren…☺)

Tino werd  8e in zijn leeftijd en 125 overall van de 515. Met een tijd: 36.07. Mooie onderlinge strijd met Henry.
Henry werd 12e in zijn leeftijd en 134e overall van de 515. Met een tijd: 36.18.
Helaas voor Henry was Tino iets te snel.

Gabrielle werd 12e van haar leeftijd en overall  34e van de 489. Met een tijd: 39.17. Zus Michelle volgde op kort afstand met 40.02

Leanne werd 1e van haar leeftijd (en overall  13e  van de 489 dames). Met een tijd van 35.38. een zeer snelle tijd. Waarbij alleen 12 ( een stuk jongere deelnemers☺) haar voor bleven. Ook een plaats in de top 3…..

Bijzonder te vermelden is de prestatie van Stephanie Blankespoor. De jongste deelneemster van SV Putten en voor het eerste dat zij een grote wedstrijd liep. Maar zij kon van haar leeftijd alle dames het nakijken geven want ze zette gewoon de snelste tijd neer voor dames onder de 20 jaar.  Een mooie  tijd van 39.03 op de finish. (Nr 2 volgde pas na 1.5 min.) Dus de oudste en de jongste dame van SV Putten hebben het uitstekend gedaan. Dus Stafanie ook in de top 3….. Toppie..

Hierna was het nog wachten op Ronnie die de 11.6 km wou lopen en zo ook de laatste starttijd had.
Maar in het restaurant was het prettig wachten. Hapje…. drankje…. ;))

Ronnie kon op deze afstand in een sterk deelnemers veld toch een mooie tijd neerzetten van 55.27. Hiermee werd hij 22e in zijn leeftijd  en overall 106e van de 424 deelnemers. Goed gedaan.

Al met al hebben de leden van SV Putten zeer goed gelopen en vonden ze het allemaal een hele leuke, uitdagende loop..  Ook heel gezellig om dit met een groep te ondernemen..  Dus wie weet: kunnen we volgende keer met meer leden aan de start verschijnen.. Begin november is de volgende Bergrace weer.. Houd de wedstrijd kalender in de gaten..