Bergrace by Night

bergraceBergrace by night 2016.
Vrijdag 4 november stond er weer een Bergrace gepland. Drie SV Puttenaren hadden zich ingeschreven voor de 5,6 km.:
Greet van Emous, Janet Doppenberg & Karin van Boeijen.

Het parcours loopt van Wageningen naar Rhenen en de finish bevindt zich in Ouwehands dierenpark.
Wij drie├źn hadden deze wedstrijd al vaker gelopen. Op tijd vertrokken we vanuit Putten en werd er op de A30 even gestopt voor koffie.
Vroeg genoeg waren we in Ouwehand. Daar werd de auto geparkeerd en gingen we met bussen naar de start aan de Marijkeweg.
Na een goede warming up, stonden we te popelen om te gaan. Helaas viel er iets motregen.

Om 21:25 klonk het startschot en sprintten we weg. Greet had het tempo er gelijk goed in. En Janet & ik konden mooi aanhaken.
De eerste kilometer werd na 4:33 minuut geklokt. Kilometer 2 ging voornamelijk over een lange weg (de Haarweg), waar altijd wind staat.
Janet & ik moesten het tempo iets laten zakken. Greet bouwde haar voorsprong uit. Op de Weidijk werd de route verlicht met fakkels.
Daarna volgde een kort klimmetje en gingen we het fietspad op richting de Grebbeberg.
Hier renden we over een bospad van een kilometertje lang tegen de achterkant van de Grebbeberg op.
Vooral het eerste stuk is gelijk een pittige klim. Graag wilde ik hier een PR rennen. En ik zag dat ik goed op schema lag.
Janet rende achter me, maar ik kon niet zien hoe groot de afstand tussen ons was. Mijn hartslag liep op, maar het ging lekker.
De laatste meters van de berg wordt verlicht door duizenden waxinekaarsjes! Terwijl ik net het bos uitkwam, ging Greet in volle snelheid richting de eindstreep.
Eenmaal bovenaan, is het nog een meter of 50 over een verharde weg. Om Janet voor te blijven, voerde ik het tempo nog iets op.
En ik snoepte 30 sec. van mijn Bergrace PR af! Greet wachtte Janet & mij al op met een sportdrankje + medaille.
Net na de finish, herkende de speaker mijn rode SV Putten-shirt! Er volgde een kort interview en gelukkig was ik niet erg buiten adem, zodat ik zijn vragen kon beantwoorden.
De Bergrace was weer een sportief succes! Met mooi uitslagen. Alle 3 werden behaalden we de 1e plaats in onze leeftijdscategorie!

Greet Tijd: 27:38 12e overall (totaal: 435 vrouwen)
Karin Tijd: 28:29 18e overall (totaal: 435 vrouwen)
Janet Tijd: 29:03 23e overall (totaal: 435 vrouwen)

Met sportieve groet,
Karin van Boeijen