Zomaar een zaterdag

Zomaar een zaterdag ochtend. Winters weer, beetje vorst, maar mooi droog en wat beginnende zonnestralen.

Omdat er een trainers dag is en de vaste trainer van de zaterdag club, Haijo, ook niet kon, werd er in de trainers app, een oproep gedaan om de training over te nemen.

Het was een tijd geleden dat ik training had gegeven, maar het leek me wel weer eens leuk om te doen.

Zaterdag ochtend sta ik in om 9 uur bij de parkeerplaats van het zwembad en zijn er al 2 van de groep aanwezig. Langzaam wordt de groep steeds groter en zie ik gezichten die ik nog niet ken.

Er wordt gezegd dat dit de beginners club is, die afgelopen september is begonnen. Leuk, zoveel nieuwe gezichten.

We staan op het punt van vertrek, maar de vaste deelnemer Cor moet nog komen. Cor wordt een halve minuut later afgezet, en we gaan van start.

Het is lekker fris, dus zorgen dat  we niet stilstaan..

Richting de Groevebeekse hei, beetje warm worden, dan wat kniehef, huppel en hakken/billen.

En leuke gevarieerde groep, we gaan rustig naar het fietspad langs het spoor.

Hier had ik een leuke (dacht ik) oefening bedacht, voor ieder wat wils in eigen tempo. Dobbelsteen erbij en elke keer een andere opdracht. 200 meters tempo, Squats, uitvalspassen, en even op adem komen voordat je er weer met de dobbelsteen gooit en het fietspad op kan om je tempo afstand te lopen.

Wat is iedereen fanatiek, ik zie dat ieder zijn best doet en van het woord “beginners groep” zie ik niets van terug.

Dit zijn géén beginners meer.. geoefende hardlopers, met een goede conditie, en zeker de spirit om te  willen lopen. Ziet er goed uit.

Na een aantal herhalingen, waarin de één wat meer loopt dan een ander, maar ieder zijn eigen tempo kan doen, is het Everhard die de laatste ronde doet en gaan we terug richting zwembad. Rustig dribbelen, beetje wandelen en nog één flinke versnelling. Wat een tempo…..

Nog een kleine cooling down, want het is al fris genoeg.

Wat was het leuk om zo een uur training te geven, enthousiaste groep, gezellig, en de tijd is voorbij gevlogen. Was top.

Spring naar toolbar