Zeewolde Endurance

29 Juni werd in Zeewolde de Zeewolde Endurance gehouden. 
Op het programma stond een 1/6 triatlon, wat betekent: 650 mtr zwemmen in de haven van Zeewolde, dan 30 km fietsen door de polder en nog 7.8 km lopen langs de dijk en dan het bos door.
Omdat ik in Nijkerk met de Flitsttriatlon al een voorproefje had genomen van zwemmen, lopen en fietsen in één evenement, leek dit me leuk om ook te proberen. 
Gezien het weer  en de watertemperatuur zag ik erg tegen het zwemmen op, maar de kou viel reuze mee, al vond ik de massa start niet zo heel fijn.
Zoveel mensen die elkaar wegdrukken onder het zwemmen. Toch kwam mijn waterpolo verleden hier goed van pas en zat ik snel in mijn eigen ritme. 
Een rondje rond de boeien en dan snel de fiets pakken.

Ondertussen was er een lekker zonnetje gaan schijnen, dus ik had er zin in. Maar ja, het kan ook flink waaien in de polder en dat was dan niet zo heel fijn, gelukkig daarna gingen we rechts het parcours op en had je dan de wind schuin achter…. Een stuk beter.
De 30 km ging dan ook eigenlijk best wel lekker en met dit Hollands weertje was het lekker fietsen. 

Daarna het lopen en dat ging echt lekker. Ik liep al snel rond de 5 min de km en voelde me goed, bij de eerste drinkpost meteen een beker water aangenomen en ik kon weer  verder.
In het bos was het vrij warm en kon ik niet zo goed mijn tempo vasthouden , maar ja, een eindje voor me liep een jongen en dat was een goed richtpunt om naar toe te lopen, maar ja, het duurde wel lang voordat ik er ook eindelijk voorbij kon gaan.
Altijd leuk om mannen tijdens een loopwedstrijd in de laatste km in te halen……… Het laatste stukje ging nog even iets door het dorp heen, maar hier was al snel de finish en leek het voor mij korter dan 7,8 km…
Kom ik over de finish en sta nog wat te kletsen, hoor ik ineens dat ik op het podium mag komen staan, want ik was 3e in mijn leeftijdscategorie (35/45)(en ik wou nog wel vroeg naar huis gaan).
Dus nog even gewacht en toen stond ik op het mooie podium.. Wat ik dus totaal niet verwacht had…

Met een zwemtijd van 13.09, een fietstijd van 1 .06 en  een looptijd van 41.0. was ik dan ook best tevreden….
Leuke beker in ontvangst genomen en toen op de fiets naar het pontje en naar huis..

Al met al een leuke dag, mooi parcours, en een goed geregeld evenement..  
Janet Doppenberg

Scroll naar top
Spring naar toolbar