Wedstrijdverslag Zomer Rusthoeve Loop

Janet Doppenberg, deel uitmakend van het winnende damesteam van SV Putten, heeft een wedstrijdverslag gemaakt van de Zomer Rusthoeve Loop van woensdag 26 juni.

Woensdag 26 juni was het weer de jaarlijks terugkerende estafette van SV Putten afd Triathlon. In het bos tegenover camping de Rusthoeve was het weer een gezellige drukte en heerste er een gezonde spanning onder alle deelnemers.

Om 19:15 was de start en gingen de eerste lopers van de estafette van start, samen met de individuele lopers.
Met een opkomst van 31 teams en tientallen individuele lopers, was er een leuke competitie ontstaan en was het gezellig druk in het bos.
Er werd ondertussen al ingelopen door de 2e lopers, maar was het nog wachten op de binnenkomende starters.
Van SV Putten hadden zich verschillende teams ingeschreven: “de snelle dames”  ( die nu serieus wilden proberen de beker binnen te halen) en de “snelle heren”, (ook in de positie om voor de beker te gaan)  maar ook de gemengde teams met goed getrainde lopers die samen een mooie tijd neer willen zetten.
Vrienden en familie werd erbij gehaald en was het dus reuze gezellig rondom het startvak.
Derk Wigman stond zoals vanouds de lopers weer binnen te halen, ondertussen de tijd noterend. Evert T, was ook weer bereid gevonden om alle individuele en tussenstanden op het wedstrijdbord te zetten, hierbij had hij de nodige kijkers en de belangstelling van alle lopers.
Na de doorkomst van de eerste lopers, werd er volop meegekeken wie, wanneer binnenkwam en met welke tijd. Menig PR werd weer verbeterd.
Voor sommige met enkele seconden, voor anderen met minuten..  Marjan J, was met 2 minuten sneller zeer tevreden en zat hiermee bijna onder de 30 minuten, Karin v B, wist ook haar PR weer flink aan te scherpen. En Ben R, stond ook weer versteld van zijn kunnen, door nog een keer een nieuw PR te lopen.. ( en dat in 2 weken tijd al 3x gesneuveld was)
Janet D kon ook voor het eerst onder de 24 minuten duiken, dus ook een PR.  Bij de “snelle heren” was Rick de eerste loper gevolgd door Robert, welke ook weer een hele sterke tijd op het bord wist te zetten.
Bij de “snelle dames” was Greet de eerste loopster , en ook hier weer een PR op het Rusthoeve parcours. Bij de doorkomst van de 3e lopers was er al enig zicht op de voorsprong die sommige teams hadden. En gezien de concurrentie bij herenteams was het voor SV Putten niet meer haalbaar om voor de 1e plaats te gaan, maar met een 3e plaats toch een mooie positie in het veld innamen..

Bij de “snelle dames” was de voorsprong riant, en met Leanne nog lopend in het bos, was het bijna zeker dat zij voor de beker konden gaan.. Maar ja, de concurrentie staat ook niet stil, dus is het spannend tot het einde toe.
Leanne wist haar race tot het eind toe goed uit te lopen en was het dus een feit dat de dames voor het eerst sinds de start van de estafetteloop dat zij de beker in ontvangst konden nemen.
Een mooi resultaat, niet alleen voor de dames, maar ook voor de teams welke ieder een mooie tijd hebben neergezet.  Een geslaagde avond mede weer dankzij de vrijwilligers die hebben meegeholpen dit tot een leuke evenement te maken..

damens 1e IMG_1298