Triathlon Holten

Zaterdag 29 juni werd de Triathlon van Holten georganiseerd en ook een aantal leden van SV Putten hebben hier aan deelgenomen.

Onderstaand een verslag van Vincent van Duijvenbode, die meegedaan heeft aan de olympische afstand triathlon (1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen).
Mooi verhaal…..

Triathlon Holten 2013 – “Wat lijkt dat zwemmen lang geleden ….”

Op 29 juni 2013 werd de Triathlon Holten gehouden. In al mijn enthousiasme heb ik me met nog een aantal mede SV-Puttenaren (Vitia, Maurice en Thea) voor dit schitterende evenement ingeschreven.  En om een lang verhaal kort te maken, ik heb er geen spijt van, wat een spektakel!
Door mijn iets te enthousiaste bijdrage aan de Rusthoeve Estafette stond ik niet geheel pijnvrij aan de start, maar gelukkig bleken de klachten na het eerste contact met het toch zeker 17,6 graden Celsius warme of zo u wilt koude water, van de Domelaar als sneeuw voor de zon te verdwijnen.
Alle respect voor Maurice die deze omstandigheden zonder wetsuit durfde trotseren.
Voor mij was het buiten mijn periodieke bezoekjes aan het strand de allereerste ervaring met zwemmen in open water. Ook had ik nog geen minuut in een wetsuit gezwommen, dus in die zin stond ik uitermate goed voorbereid aan de start, NOT.
Alles waarvoor men me gewaarschuwd had bleek te kloppen. Je ziet geen fluit, open water zwemmen is net als water poloën maar dan zonder bal. Echter een gewaarschuwd mens telt voor twee dus het zwemmen viel eigenlijk alleszins mee. Waarschijnlijk mede dankzij de uitstekende training van Paula en Wouter, lukte het om de 1500 meter, zonder ook maar één seconde echt het gevoel te hebben gehad helemaal in mijn slag te zitten, in een voor mijn doen alleszins acceptabel 31.30 af te ronden. Vitia deed het helemaal super, die kwam in onze serie als tweede dame uit het water.

Na het zwemmen, over de blauwe loper, al rennend een potje Grieks Romeins worstelen met mijn wetsuit op zoek naar mijn fiets. Het worstelen werd na maar liefst 3 minuut 21 seconden dan toch op punten in mijn voordeel beslist en daarmee begon de volgende episode van deze triathlon. De eerste etappe van de Tour de Holten bestond uit een 7k ritje door de polder tegen de Overijsselse wind in. Uitstekende manier om even lekker warm te worden in voorbereiding op de eerste beklimming van de Holtense Alpen, omhoog via de Motieweg. Om een lang verhaal kort te maken. Het fietsen ging lekker. Ik had mezelf voorgenomen om mezelf vooral niet de kramp in te rijden en dat is wonder boven wonder gelukt. Klaarblijkelijk komt (een beetje) verstand, dan toch met de jaren. Wat leuk was, was dat ik onderweg Vitia twee keer tegenkwam, even een momentje van morele support van/voor je clubgenoot. En zo kwam er, na overigens halverwege bijna al richting de wisselzone te zijn gefietst in plaats van met de tweede ronde te beginnen, een einde aan het 1:27:21 durende fiets avontuur.

Een op zich best acceptabele wissel van 2:39, waarbij ik mijn fiets dit keer wel op de juiste plek wist te parkeren, kon ik beginnen met mijn, op papier, favoriete onderdeel. Op papier want na 1,5 kilometer stond ik, ondanks een voorzichtige start, volledig geparkeerd. Volledig verkrampte dijbeenspieren bij de aanhechting op mijn knieën in beide benen. Om het stretchen nog iets makkelijker te maken had ik en passant ook nog eens kramp in beide hamstrings. Kortom, stoppen en rustig masseren. Tijdens deze gedwongen rustpauze kwam Maurice nog langs vliegen, die volgens mij inmiddels met zijn laatste loopronde bezig was. Gelukkig lukte het na een aantal minuten om de ergste steken uit mijn benen te kneden zodat lopen weer min of meer ging. Vervolgens met de nodige gedwongen rek- en knijppauzes naar de finish gejogd. In de laatste van vier ronden bedacht ik mij opeens hoe vreselijk lang geleden het zwemmen in de Domelaar al weer leek. Niet zo gek want uiteindelijk kostte de hele tocht mij, na 1:00:19 lopen, 3 uur en 5 minuten. Iets langer dan verwacht maar tsjonge… wat was ik trots.

En wat een geweldige evenement! Vriendelijke mensen, prachtig parkoers, prima organisatie en een geweldige sfeer! Kortom een aanrader voor iedereen wat mij betreft!