Info Rusthoeveloop

Info Rusthoeveloop

Met trots heeft SV Putten de Rusthoeveloop met ingang van seizoen 2018/2019 geheel vernieuwd. Na de eerste ervaringen krijgen wij heel veel positieve reacties. Mensen waarderen de Rusthoeve als onze oude vertrouwde uitvalsbasis. Er zijn ook veel positieve reacties op de 3 nieuwe routes in het gebied Boeschoten. Tijdens de Rusthoeveloop kan sinds dit seizoen gekozen worden voor een bosloop van 5 of 10 km of voor een trail van 13 km. In de maart editie kan ervoor gekozen worden om de routes meerdere keren af te leggen. Ook de ervaringen met het nieuwe startsysteem zijn positief. Door dit systeem vind niet de start gezamenlijk plaats maar de finish. Hierdoor is het makkelijker om de ervaringen van de dag met elkaar te delen en gezellig na te praten. In december is er onverwachts een zeer grote toeloop geweest. Als organisatie zijn wij er trots op dat er zoveel deelnemers waren. Wij zijn ook erg blij met het grote begrip voor de aanpassingen die wij ter plekke hebben moeten uitvoeren. Wij willen als organisatie leren en verbeteren. Wij hebben daarom besloten dat wij in toekomstige edities een maximum aantal deelnemers accepteren. In maart is dit vastgesteld op 333 mensen. Ook hebben wij besloten om alleen nog maar te werken met voorinschrijvingen en de inschrijftermijn te verlengen. Door deze besluiten kunnen wij de kwaliteit van het evenement beter garanderen. Mocht er bij de editie van december wat mis zijn gegaan bij uw tijdsregistratie of mocht u ideeën hebben waarmee wij het evenement kunnen verbeteren dan horen wij dat graag.

Afstanden en parcours records:

Afstand               Records mannen                                             Records vrouwen

5 km bosloop     Camiel Kruiswijk: 17 min en 43 sec         Marieke v/d Brink: 21 min en 40 sec

10 km bosloop   Reinout v/d Bok: 35 min en 20 sec            Anja Leusink: 46 min en 6 sec

13 km trail          Emanuel Biwott: 48 min en 52 sec          Brechje Rankenberg: 1 uur, 0 min en 18 sec

Voor lopers die zich willen voorbereiden op een voorjaarsmarathon kunnen bij de editie op 16 maart naar wens de 5 en 10 km routes gecombineerd worden tot een maximale afstand van 30 km. Er moet dan begonnen worden met de 10 km route maar na de eerste ronde mag men de 5 km en 10 km route naar eigen inzicht combineren. Ook kan men, indien gewenst de trail-ronde 2 maal lopen voor een afstand van 26km. Aan deze extra afstanden zit geen wedstrijdelement. Belangrijk om te weten is dat men niet meer na 12:00 aan een nieuwe ronde mag beginnen. Om 13:00 wordt het parcours opgeruimd.

Verversing en verzorging:

Op verzoek is er bij de langere afstanden ook een verversingspost ingebracht. Dit geld voor de 10km (na 4,8 km) en 13 km trail (na 5,2 km). Om de schitterende natuur niet verder te belasten worden er geen bekers uitgedeeld. De verversing bestaat uit een watercan waaraan een aantal bekers verbonden zijn. D.m.v. self-service kan men hier gebruik van maken. Uiteraard is er bij de finish ook water te verkrijgen. Daarnaast zijn er voor en na de wedstrijd diverse consumpties te verkrijgen bij het inschrijfbureau “De Parkiet”. In de parkiet is ook een toilet beschikbaar.

De EHBO is vanaf de eerste start beschikbaar bij de start finish. Deze zijn ook bereikbaar op het noodnummer wat op elk startnummer is weergegeven.

Starttijden:

Sv Putten wil de gezamenlijke beleving van de hardloopsport bevorderen. Een manier om dat te doen is om niet meer gezamenlijk te starten maar de start in te richten als jaagstart op basis van het parcoursrecord. Dit kan het beste uitgelegd worden met een voorbeeld. Stel dat het parcoursrecord van de 5 km mannen 20 min is en die van de 10 km mannen 35 min en 30 sec. Dan start de 5 km in deze editie 15 min en 30 seconden later. Ditzelfde principe wordt toegepast op de trail en op de vrouwen afstanden. Door deze startmethode komt het merendeel van de deelnemers rond dezelfde tijd bij de finish en gaat de winnaar van zowel de mannen als de vrouwen rond 11:30 finishen. Hierdoor ontstaan een aantal voordelen.

  • De grotere drukte in de laatste kilometers voor de finish kan men gebruiken om elkaar te motiveren.
  • De prestatielopers kunnen naast de lopers op dezelfde afstand ook strijden met lopers die een andere afstand lopen.
  • Het belangrijkste is dat deelnemers ongeacht het niveau niet lang bij de finish hoeven te staan om elkaar op te wachten. Waarna er gezamenlijk nagepraat kan worden.
  • Er is minder wachttijd tussen de verschillende afstanden waardoor het napraten en de prijsuitreiking gezamenlijk en kort na de wedstrijd kan plaatsvinden.

Op 16 maart zijn de starttijden:

Afstanden langer dan 13 km         10:00:00

13 km trail vrouwen                       10:30:00

13 km trail mannen                        10:41:26

10 km vrouwen                               10:44:12

10 km mannen                                10:54:58

5 km vrouwen                                 11:08:38

5 km mannen                                  11:12:35

Voor de lopers die zich op de voorjaarsmarathon willen voorbereiden is de starttijd voor elke afstand boven de 13 km vastgesteld op 10:00.

De startlocatie bevind zich aan het einde van de camping in het bos op een afstand van 600 meter van het inschrijfbureau. Wij adviseren om tijdig in te schrijven en minimaal 15 minuten voor de start in de richting te gaan. De start en finish locatie zijn dezelfde en er is een kar of overkapping beschikbaar voor de warme/droge kleding.

Prijzen

Per evenement zijn er een aantal prijzen te verdelen. Vanwege de jaagstart zijn er prijzen voor de 1ee, 2ee en 3ee finisher bij de mannen en de vrouwen. Dit is dus ongeacht de afstand die deze loper heeft gelopen. De snelste loper bij de 5km kan dus als eerste overall worden terwijl de snelste loper van de 10 km 10e wordt in het algemeen klassement. Het kan voorkomen dat iemand in het algemeen klassement 2e, 3,e of zelfs 20ste wordt terwijl hij/zij op zijn afstand wel een parcoursrecord loopt. Daarom is er altijd een prijs voor het breken van de parcoursrecords. Uiteraard wordt het parcoursrecord steeds scherper weggezet waardoor het steeds moeilijker wordt om deze te verbeteren.

BELANGRIJK: De prijzen en parcoursrecords worden toegekend op basis van de bruto-tijden. De tijd begint dus te lopen op het moment dat het startschot klinkt. 

De prijsuitreiking vindt rond 12:15 plaats bij het inschrijfbureau “de Parkiet”

Inschrijving:

LET OP: Er is geen mogelijkheid om op de dag zelf in te schrijven. Inschrijven kan tot 12:00 op de vrijdag voorafgaande aan de wedstrijd via inschrijven.nl
Startnummers kunnen opgehaald worden vanaf 09.00 uur.
Het inschrijfgeld is vastgesteld op:

5 km                                6,5 euro

10 km                              9 euro

13 km trail                       11,5 euro

Overige afstanden           14 euro

Voor dit inschrijfgeld ontvangt u onder andere:

  • Een mooie en goed gemarkeerde route
  • Professionele tijdregistratie
  • 2 Consumptiemunten
  • Een medaille bij de finish (De medaille kan ingeruild worden voor een extra consumptie in “de Parkiet”

Foto’s

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt. Deze zijn te vinden op deze website of via Facebook                 https://www.facebook.com/SVPuttenRusthoeveloop/

Locatie:

Het inschrijfbureau en parkeergelegenheid bevinden zich op camping de Rusthoeve.
De camping is gelegen op ongeveer 5 km van de bebouwde kom van Putten aan de Garderenseweg (tussen Garderen en Putten).
Adres: Garderenseweg 168, 3881NE, Putten

Openbaar vervoer:

Vanaf Ermelo NS-station buslijn 107 richting Arnhem. “Bushalte de Rusthoeve, Putten”

Eigen vervoer:

Vanaf Ermelo/Putten borden Garderen volgen. Camping de Rusthoeve ligt 5 km buiten de bebouwde kom van Putten rechts van de weg.
Vanaf Garderen borden Putten volgen. Camping de Rusthoeve ligt 3 km buiten de bebouwde kom van Garderen links van de weg.