Inschrijven beginnerscursus Hardlopen

Logo SV Putten 25 jaar

Hardloopvereniging SV Putten biedt vanaf woensdag 27 september weer een starterscursus.
De cursus duurt 16 weken en is in de eerste weken vooral gericht op het versterken van been- en rompspieren.

De cursus wordt afgesloten met het lopen van de 5km tijdens de Rusthoeveloop van Januari 2018.
We geven de cursus met de P.L.O.T methode (Plezier, Luisteren naar het lichaam, Oefeningen en Training).

De beginnerscursus start op woensdag 27 september met een informatieavond voor de startende lopers. Bedoeling is om informatie te delen over de opzet van de trainingen en wat de lopers kunnen verwachten, verder dient elke loper een intakeformulier in te vullen, zodat de trainer weet waar hij eventueel rekening mee moet houden tijdens de trainingen.

Op woensdag 4 oktober zal dan de 1e training worden gegeven.
De doelstelling van de cursus is dat de lopers 5km kunnen hardlopen. Als afsluiting van de cursus wordt er dan ook gezamenlijk meegedaan met de Rusthoeveloop van Januari 2018, waar 5km gelopen zal worden.
Tijdens de cursus is er aandacht voor warming up, techniek, cooling down, krachttraining, blessurepreventie en de juiste kleding.
Een afgewogen trainingsschema zorgt ervoor dat op verantwoorde wijze vooruitgang geboekt wordt.

De trainingen worden gehouden op woensdagavond van 20:00 tot ongeveer 21:00 uur.
De eerste trainingen zullen worden gehouden in de wijk Bijsteren. Verzamelen bij gebouw de Samaritaan. Vanaf medio november wordt er getraind op het kunstgrasveld bij Korfbalvereniging de Meeuwen aan de Halvinkhuizerweg.

De cursus kost €60,-. Dit bedrag is inclusief deelname aan de Rusthoeveloop.
Opgave kan via het onderstaand formulier.
Wilt u iets weten dat hier niet vermeld wordt dan kan u uw vraag stellen via stryder@hetnet.nl of bij Harmen Termaat, 06-30634456.

* indicates required field