de OPArun

18 mei was het weer zo ver om de OPA RUN van Putten te organiseren.
Viel toch nog mee om gegadigden te vinden die mee wilden lopen (als je het pas 4 weken van tevoren weet).
Wist toch nog een oud  ervaren team op te been te brengen Jan Klein, Piet van de Sar en ondergetekende , met aanvulling van jong spul  Paul Veldman  die de OPARUN ook al eens had gelopen.

Het was gelukkig droog, ze hadden de hele week  regen voorspeld en dat zou een goede tijd nog wel eens in de weg kunnen staan.
Of iedereen op tijd zou wezen  was nog maar de vraag  want die oude knarren hebben natuurlijk wel veel  rust nodig. Piet stond al te wachten en had zich al warm gefietst uit Ermelo,  Paul kwam even later aan gevolgd door Jan Klein die natuurlijk wat later op gang komt dan dat jonge grut.
Om 8 uur was de start waar 2 chauffeurs ons enkele regels uitlegden om een snelle tijd neer te zetten. Elke chauffeur had een eigen  team  Jan met Paul  en Piet met Elbert  zo werden de leeftijden mooi gecompenseerd.

We moesten Route 4 doorlopen laat dat nu juist de villa wijk van Putten zijn met een stukje sloppenwijk, Arnt Venlostraat en omgeving,  waar het echt oppassen is voor het verkeert opstapelen van papier,  ratten en meer van dat ongedierte en dat ons al gauw enkele minuten zouden schelen voor een goede eindtijd.
We hadden wel geluk dat de 2 chauffeurs een beetje haast hadden (moesten vroeg klaar wezen)  en daar hadden ze de goede teams voor vandaag.

Na de koffie met versnaperingen (lekkere flappen die Janny had gebakken met veel koolhydraten) werd de eindsprint ingezet door de villa wijk waar Piet zijn ogen op een leuk vrijstaan huisje viel nu hij straks met pensioen gaat en  toch een beetje op stand wil gaan wonen  en dat dan beter Putten kan gaan doen, dat snap ik ook nog wel.

Maar om kwart voor elf draaiden we al met de vuilniswagen het terrein van de Ambachtstraat op, waar  we een heus snelheidsrecord  van OPA  te hebben gevestigd.
Jongens bedankt.

Elbert
De OPA Coördinator


tn_OPA RUN (1) tn_OPA RUN (2)

Scroll naar top
Spring naar toolbar